Donar houdt hoop levend tegen Mechelen, basketballers uit Groningen moeten het vrijdag waarmaken in België

Donar hield woensdagavond met een flinke dosis vechtlust de hoop levend in de kwartfinale van de BNXT-play-offs. Mechelen ontsnapte met een kleine zege (84-86). ,,Maar het is niet onoverkomelijk’’, concludeerde de Groningse reus Thomas Koenis.

Austin Luke zette ook tegen Mechelen de lijntjes uit bij Donar, maar is nog steeds niet de geweldenaar die hij vorig seizoen was bij Yoast United.

Austin Luke zette ook tegen Mechelen de lijntjes uit bij Donar, maar is nog steeds niet de geweldenaar die hij vorig seizoen was bij Yoast United. Foto: Jan Kanning

Waar in de eindfase van de competitie op veel teams in de BNXT League wel enigszins de sleet waarneembaar is en sommige Amerikanen zelfs al zichtbaar met het hoofd in het vliegtuig zitten, daar leefde Donar de afgelopen weken juist enorm op. Na de pijnlijke uitschakeling in de halve finale van de nationale play-offs tegen Den Bosch gaf bijna niemand nog een cent voor de kansen van de noorderlingen, maar ze herpakten zich knap in de grensoverschrijdende BNXT-play-offs tegen Limburg United en Antwerp Giants. Beide Belgische opponenten werden door Donar uitgeschakeld. Het gaf nieuwe energie.

Nieuws

menu