Donar maakt korte metten met Zwolle in halve finale beker (kijk terug)

Onder het motto 'een goed begin is het halve werk' maakten de basketballers van Donar dinsdagavond in het eerste deel van de halve finale van de beker meteen korte metten met Zwolle.

Zondag is de return in de Overijsselse hoofdstad, maar de Zwollenaren moeten wel van zeer goede huize komen, willen ze een finaleplaats van Donar nog in de weg staan. In Martiniplaza zetten de Groningers de toon met een afgetekende 95-51 overwinning.

Donar is dit seizoen oppermachtig binnen de landsgrenzen. Dat bewezen de mannen van coach Erik Braal de 2890 toeschouwers in de Groningse basketbaltempel dinsdagavond opnieuw.

Met onder meer een driepunter van Jason Dourisseau en een aantal scores van vloerleider Brandyn Curry liep de thuisclub meteen in het eerste kwart al uit naar 24-13. De Zwolse coach Herman van den Belt probeerde te repareren wat er te repareren viel, maar er was geen houden aan.

 

 Zeker niet toen het Groningse afstandsgeschut in het tweede kwart steeds soepeler begon te lopen. Bij rust (53-22) was de wedstrijd al lang en breed gespeeld. In het derde kwart verslapte Donar enigszins, tot afgrijzen van Braal.

Omdat er nog wel een return gespeeld moet worden was het zaak zoveel mogelijk afstand te nemen van Zwolle. Dat gaf de coach zijn mannen in duidelijke bewoordingen te verstaan, waarna in het laatste kwart het gas er nog even flink op ging.

Evan Bruinsma bleef aan Groningse zijde in de kleren. Dat had enerzijds te maken met de regels van basketbalbond NBB, die voorschrijven dat er maar vier buitenlanders op het wedstrijdformulier mogen staan.

Wat ook meespeelde, was dat de Amerikaan met de oer-Hollandse achternaam nog herstellende was van een griepje. Donderdag speelt Donar alweer tegen Zwolle, maar dan gaat het aan de IJssel om een competitiewedstrijd.

Nieuws

Meest gelezen

menu