Donar moest winnen tegen Kapfenberg om mee te blijven doen in de Europe Cup en dat lukte dankzij Leon Williams. Hij maakte in de extra tijd vier vrije worpen

Het kwam moeizaam, het was nipt, er moest verlengd worden, maar het lukte. Donar won in Oostenrijk met 85-89 en hield daarmee na twee eerdere nederlagen in de FIBA Europe Cup de Europese deur op een kier.

Leon Williams, basketballer van Donar. Geportretteerd door fotograaf Marcel Jurian de Jong voor de rubriek Op het lijf geschreven.

Leon Williams, basketballer van Donar. Geportretteerd door fotograaf Marcel Jurian de Jong voor de rubriek Op het lijf geschreven. Foto: Marcel Jurian de Jong|Archief

Het moest in Kapfenberg tegen de gelijknamige Bulls uiteindelijk van de verlenging komen, nadat de reguliere vier kwarten met 76-76 waren afgesloten. Het was Leon Williams die in de laatste minuut zijn hoofd koel en zijn handen warm hield. De guard in Groningse dienst mikte er vier vrije worpen in en dat bleek samen met een dunk en de rebound van Thomas Koenis, alsmede twee scores van Amaze Egekeze voldoende om die beslissende vijf minuten in een zegetocht om te bouwen.

Slordige missers aan beide kanten