Donar neemt wraak op Den Bosch en plaatst zich tijdens enerverende thriller voor finale BNXT League

Tijdens een enerverende thriller in de Maaspoort grepen de basketballers van Donar dinsdagavond een ticket naar de finale van de BNXT League. Dat kampioen Den Bosch met 100-101 het slachtoffer was van de Groningse dadendrang, smaakte dubbel zoet.

Donar viert het feestje in de basketbaltempel van aartsvijand Den Bosch. De Groningers plaatsten zich ten koste van de Brabanders voor de finale van de BNXT League. Het was de ultieme wraak.

Donar viert het feestje in de basketbaltempel van aartsvijand Den Bosch. De Groningers plaatsten zich ten koste van de Brabanders voor de finale van de BNXT League. Het was de ultieme wraak. Foto: Dijks Media / Robert Verboon

Donar ontpopte zich de laatste weken als een echte knokploeg. Als het niet mooi kon, dan maar lelijk, maar wel met een overweldigende wilskracht om steeds maar weer een ronde verder te komen in de play-offs van de BNXT League. Zo werden de Kangoeroes uit Mechelen in de kwartfinale na een 86-84 thuisnederlaag tijdens de return op Belgische bodem op een onwaarschijnlijke manier met vier punten verschil verslagen. En ook afgelopen zondag toonde Donar in de eigen Martiniplaza, dat eindelijk een beetje warm begint te lopen voor de grensoverschrijdende nacompetitie, tegen Den Bosch enorme veerkracht door een achterstand van vijftien punten weg te poetsen en om te zetten in een even uniek als verdienstelijk 68-68 gelijkspel.

Extra motiverend randje

Nieuws

menu