Donar plaatst zich voor de halve bekerfinale

,,We kunnen veel beter'', mopperde coach Erik Braal. Foto: Archief/Jan Kanning

Donar ging in de return van de kwartfinale in Den Bosch tegen New Heroes met 76-65 ten onder.

De imponerende 87-44 thuiszege in Martini Plaza van afgelopen maandag was echter ruimschoots voldoende voor het bereiken van de halve finale in de strijd om de landelijke basketbalbeker.

,,We kunnen veel beter''

,,Je mag het natuurlijk nooit meer uit handen geven als je thuis met meer dan veertig punten verschil wint’’, sprak Erik Braal vooraf aan de return in sporthal De Maaspoort. De coach van Donar was desondanks niet tevreden over zijn ploeg. ,,We kunnen veel beter dan we hier hebben laten zien. Gelukkig waren we in het begin alert genoeg om niet op een te grote achterstand te komen. Toch hadden we veel meer moeten laten zien’’, mopperde Braal.

Schade beperkt

Den Bosch vocht weliswaar verbeten, maar Donar hield geroutineerd stand en zorgde ervoor dat de nederlaag geen grootse vormen aannam. Het eerste kwart ging gelijk op (16-14), maar in het tweede kwart probeerde de thuisploeg Donar aan het wankelen te krijgen. Den Bosch nam zelfs een voorsprong van tien punten (42-32), maar van enige ongerustheid was bij Donar geen sprake.

Toch leek de situatie in het derde kwart na een achterstand van twintig punten even precair te worden, maar uiteindelijk hield de ploeg van Braal evenals in het vierde kwart de schade beperkt tot 76-65.

De tegenstander van Donar in de halve finale is nog niet bekend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu