Donar tast nog eens in de buidel voor extra versterking, Amerikaan Branch moet Groningers helpende hand toesteken

Basketballer Steph Branch is onderweg naar Groningen om met Donar te proberen een Europees ticket veilig te stellen.

Basketballer Steph Branch is onderweg naar Groningen om met Donar te proberen een Europees ticket veilig te stellen. Foto Belga Photo Jasper Jacobs

Het bestuur van basketbalclub Donar tast nog eens in de buidel om de selectie te versterken voor het restant van het seizoen.

Werd vorige week al de komst van de 2.06 meter lange Nigeriaans/Italiaanse center Peter Olisemeka aangekondigd als vervanger van de tegenvallende Ronalds Zakis, dinsdag presenteerde Donar nog een extra versterking in de persoon van de Steph Branch.

De 27-jarige Amerikaan staat te boek als een ervaren speler met scorend vermogen. Hij speelde in het verleden onder meer in Finland en België, waar hij met Antwerp Giants in de Champions League speelde.

Wisselvallig seizoen

Donar maakt een wisselvallig seizoen door met veel spelersmutaties, maar wil de komende maanden alles op alles zetten om alsnog een Europees ticket voor komend seizoen binnen te halen. Daar moeten Olisemeka en Branch een wezenlijke bijdrage aan leveren. Om de komst van Branch te bekostigen hebben onder meer enkele sponsors de portemonnee getrokken.

Volgens technisch directeur Drago Pasalic is Branch het laatste stukje van de puzzel. ,,Mede door de blessure van Olaf Schaftenaar wilden we op de 2/3-positie een versterking toevoegen met wie we de komende wedstrijden strijdbaarder zijn. Steph speelde eerder in België bij Antwerpen, dus heeft ervaring met het niveau de BNXT league.’’

Branch is nog in afwachting van een werkvergunning en zal komend weekend vermoedelijk nog niet mee kunnen spelen in de wedstrijd tegen Limburg United.