Donar verliest in Martiniplaza. Basketballers uit Groningen wacht monsterklus in Leiden. 'Er is nog niets beslist'

De basketballers van Donar wacht zaterdagavond een monsterklus in Leiden om de finale van de BNXT League alsnog naar eigen hand te zetten. Het eerste deel van de eindstrijd ging donderdagavond met 75-72 verloren in Martiniplaza.

Het was knokken in het eerste finaleduel tussen Donar en Leiden, zoals op dit moment als Leon Williams zich een weg naar boven baant tussen tegenstanders Marijn Ververs en Worthy de Jong.

Het was knokken in het eerste finaleduel tussen Donar en Leiden, zoals op dit moment als Leon Williams zich een weg naar boven baant tussen tegenstanders Marijn Ververs en Worthy de Jong. Foto: Jan Kanning

Het waren slopende weken voor de basketballers van Donar. Om de twee dagen een wedstrijd, kom daar in andere sporten eens om. En dan waren het ook nog eens geen potjes waarin je een keer op 99 procent kunt presteren. De Groningers zetten een imponerende serie neer door achtereenvolgens Limburg United, Antwerp Giants, Kangoeroes Mechelen en Den Bosch uit te schakelen in de BNXT-play-offs, maar zeker in de laatste vier duels moesten de mannen van coach Matthew Otten tot het absolute gaatje gaan om een ronde verder te komen.

Nieuws

menu