Door corona getroffen Servïe krijgt groen licht en mag tegen Nederland spelen op EK handbal

De Nederlandse handbalster Danick Snelder en coach Emmanuel Mayonnade op weg naar de training in Kolding. Foto Ronald Hoogendoorn

De Servische vrouwen mogen zaterdag tijdens het EK handbal in Denemarken in actie komen tegen Nederland.

Het team, dat is getroffen door twee coronabesmettingen, kreeg daarvoor van de toernooileiding zaterdag groen licht. Dat gebeurde nadat de speelsters zaterdagochtend opnieuw waren gestest. De uitslagen waren negatief.

Eerste wedstrijd

Daardoor kunnen de Nederlandse handbalsters tegen Servië hun eerste wedstrijd van het toernooi gaan spelen. Dat gebeurt zaterdagavond vanaf 20.30 uur in Kolding.

Volgens de leiding van het EK mogen alle Servische speelsters, die nu twee keer achtereen negatief getest zijn op het coronavirus, uit quarantaine komen. Bij dat besluit wordt afgegaan op medische adviezen.

Kamergenote

De kamergenote van de eerste Servische speelster, die besmet bleek, mag zaterdagavond ook tegen Nederland uitkomen. De kamergenote van de tweede besmette speelsters moet echter in quarantaine blijven net als de twee door corona getroffen ploeggenoten, vanwie de namen niet bekend zijn gemaakt.

Problematische aanloop

Het door corona getroffen Servische team kende al een problematische aanloop naar het EK. De vlucht naar Denemarken werd eerder uitgesteld, nadat coronatesten bij een aantal speelsters geen duidelijke uitslag gaven. Het team van Ljubomir Obradović bleef daardoor langer in het Servische trainingscentrum in Stara Pazova dan de bedoeling was. De ploeg kreeg woensdag toch groen licht om af te reizen, nadat nieuw testen toch allemaal negatief bleken.

Het Servische team wordt zondag opnieuw getest.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu