Dopingzondaar Millar mentor voor Brits talent

Dopingzondaar Millar mentor voor Brits talent ANP

Voormalig wielrenner en dopingzondaar David Millar gaat de Britse wielerbond helpen om jonge coureurs te waarschuwen voor het gebruik van verboden middelen. De wielerbond kondigde donderdag aan dat de Schot is aangesteld als mentor voor de talenten.

,,We werken aan een anti-dopingcultuur en nemen de voorlichting aan onze jonge renners serieus. Het is van onschatbare waarde om iemand van David's kaliber aan boord te hebben'', aldus technisch directeur Shane Sutton in een verklaring. ,,Hij is beschikbaar om zijn ervaringen als prof te delen met de jeugd die succes wil hebben.'' Millar (39) werkt voorlopig vrijwillig voor de bond, met uitzicht op een officiële functie.

Tijdritspecialist Millar won etappes en droeg de leiderstrui in alle drie de grote ronden. In 2004 werd hij betrapt op het gebruik van epo. De Brit bekende sinds augustus 2001 regelmatig epo te hebben genomen en werd voor twee jaar geschorst. Na zijn terugkeer in het peloton wierp hij zich op als fel tegenstander van het gebruik van verboden middelen. In 2014 beëindigde Millar zijn loopbaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu