Dortmund begint voorbereiding zonder aanvoerder Reus

Dortmund begint voorbereiding zonder aanvoerder Reus ANP

Borussia Dortmund begint de voorbereidingen op het nieuwe seizoen zonder aanvoerder Marco Reus. De 31-jarige Duitse international kan door een peesontsteking nog altijd niet voluit trainen. Reus heeft al maanden last van een bovenbeenblessure. "Helaas is de gehoopte verbetering niet gekomen. De pees is nog steeds ontstoken", zei sportdirecteur Michael Zorc. "Hij moet conservatief worden behandeld en kan nog niet met het team trainen."

Mats Hummels moet ook nog even wachten voordat hij weer met de groep kan meetrainen. Hij heeft een enkelblessure opgelopen tijdens een training in zijn eigen woning. Vermoedelijk kan Hummels pas aansluiten over een week, als Dortmund op trainingskamp gaat naar het Zwitserse Bad Ragaz.

Dortmund, de nummer 2 van de Bundesliga, wil komende maandag de trainingen hervatten na een maand vakantie, met de nieuwkomers Jude Bellingham en Thomas Meunier. Bij de selectie en de trainersstaf is donderdag een eerste coronatest afgenomen. Zaterdag volgt nog een tweede test.

Nieuws

menu