Dortmund wil het slot van de Bundesliga spannend maken

Dortmund wil het slot van de Bundesliga spannend maken ANP

Borussia Dortmund staat dinsdagavond in een leeg eigen stadion voor de zware opgave om de titelrace in de Bundesliga spannend te houden. Want als het elftal van trainer Lucien Favre verliest van Bayern München, dan komt de achtste landstitel op rij voor de grootmacht uit Beieren wel heel dichtbij.

Borussia Dortmund begint met vier punten minder aan de topper van het Duitse voetbal. De hervatte Bundesliga telt na het midweekse programma nog maar zes speelronden. Gelet op de vorm van beide ploegen na de winterstop ligt het niet voor de hand dat ze tot het einde van het seizoen nog veel punten verspelen.

Borussia Dortmund en Bayern München wonnen na de winterstop negen van hun tien competitiewedstrijden, vaak met indrukwekkende cijfers. De koploper heeft dit seizoen al 80 keer gescoord, de achtervolger 74 keer. De nummers 1 en 2 van de ranglijst waren nog nooit zo productief na 27 speelronden. Misschien sneuvelt het competitierecord van Bayern München nog wel. De recordkampioen vierde in het seizoen 1971-1972 maar liefst 101 doelpunten.

Ongeslagen in eigen stadion

Borussia Dortmund zal de steun van ruim 83.000 toeschouwers missen in het vanwege het coronavirus lege Signal Iduna Park. Mede dankzij de fanatieke supportschare is de ploeg dit seizoen in eigen stadion nog ongeslagen, als enige van alle teams uit de Bundesliga. Dortmund bewaart weinig goede herinneringen aan de laatste elf duels met Bayern. Maar liefst acht van die wedstrijden gingen verloren. Bayern München verloor 25 van de in het totaal 101 gespeelde wedstrijden tegen Borussia. Alleen Werder Bremen won vaker van de meest succesvolle voetbalploeg van Duitsland.

Robert Lewandowski, de Poolse scherpschutter van Bayern, speelt graag tegen zijn oude club. Hij scoorde al zestien keer tegen Dortmund. Zelfs Gerd Müller kan geen betere cijfers overleggen. Een van de bekendste spitsen uit de geschiedenis van Bayern mocht veertien keer juichen tegen Dortmund.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu