Dr. Van Leeuwen tennistoernooi in Emmen is van de baan: 'Niet vergunningplichtig maar door corona enorm sfeerloos'

Annelou Nab in actie ophet Dr van Leeuwentoernooi in mei van dit jaar. Foto: Archief Jan Anninga

Het sterkste tennistoernooi van het Noorden, het Dr. Van Leeuwentoernooi, is voor dit jaar definitief van de baan. En de KNLTB verplaatste de populaire Voorjaarscompetitie in zijn geheel naar het najaar.

Het sterke Dr. Van Leeuwentoernooi, dat traditioneel met Pinksteren wordt gespeeld in Emmen, gaat definitief niet door, zo laat Kees van Oostenrijk weten. De voorzitter van de toernooicommissie van het organiserende LTC Emmen, had nog lang hoop.

Horeca

,,Ons toernooi is niet vergunningsplichtig, dus we zouden in theorie kunnen spelen. Maar we spelen altijd voor veel publiek en dan wordt anderhalve meter afstand houden al lastiger. Ook onze horeca mag niet open, dus het wordt enorm sfeerloos. Nog afgezien van het gezondheidsbelang, dat natuurlijk ook bij ons absoluut prioriteit heeft, vonden wij het niet verstandig het toernooi te laten doorgaan.’’

De KNLTB verplaatst de Voorjaarscompetitie in zijn geheel naar de maanden september en oktober. De tennisbond hield zo lang mogelijk vast aan het plan om de Voorjaarscompetitie, met 200 duizend deelnemers veruit de grootste tenniscompetitie van het land, nog voor de zomer af te ronden, maar de al uitgestelde begindatum van 9 mei kwam steeds meer onder druk te staan van de coronamaatregelen.

Versoepelen

Na de persconferentie van afgelopen dinsdag, waarop premier Rutte aankondigde alleen voor de jeugd maatregelen met betrekking tot sporten te versoepelen, was dat plan niet meer houdbaar. Op de data waarop normaal gesproken de relatief nieuwe Najaarscompetitie zou worden gespeeld, van het weekend van 12 en 13 september tot en met 24/25 oktober, gaat dus nu de traditionele Voorjaarscompetitie getennist worden.

Niet iedereen is daar blij mee. ,,Ik weet niet of wij een hoofdklassewaardig team op de been kunnen brengen’’, kijkt trainer Harold Jans van hoofdklasser MLTC vooruit. ,,Onze belangrijke spelers Elysia Pool en Stijn Slump zijn dan hoogstwaarschijnlijk alweer in de Verenigde Staten, waar ze ook competitie gaan spelen. Gelukkig heeft de KNLTB al wel bepaald dat we ons eventueel kunnen terugtrekken zonder onze plek in de hoofdklasse voor 2021 te verliezen. Dat is fijn.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Coronavirus
menu