Drent Rémon Kwant is met meerdere titels succesvol op NK skeeleren, Manon Kamminga gouddelver bij de vrouwen

Rémon Kwant komt zegevierend voor Rick Schipper over de meet tijdens de one lap in een nat Wolvega. Foto Neeke Wassenbergh-Smit

Skeeleraar Rémon Kwant uit Koekange was met meerdere nationale titels succesvol op het NK Inline skaten, dat op de weg in Wolvega en op de baan in Heerenveen gehouden werd.

Op de weg was de Drent zondag de sterkste op de one lap, waarbij hij respectievelijk Rick Schipper en Tom Mars te snel af was. Gijs Kamp uit Roden belandde als vierde net naast het podium. Zijn ploeggenoot Kwant sprintte naar zijn tweede nationale titel. Vrijdag won hij met een scheurtje in zijn rib met Moniek Klijnstra op de baan al de Nederlandse titel op de 200 meter duo-tijdrit. Daarbij reed hij als enige een tijd onder de 18 seconden.

Sprintkampioenschap

Kwant won verder nog brons op de baan op de 1000 meter, die door Rick Schipper werd gewonnen. Ook op de 500 meter was er derde plek voor hem weggelegd, achter de broers Rick en Kay Schipper uit Medemblik met wederom een vierde plek voor Kamp. De Rodenaar won als eerstejaars junior wel het sprintkampioenschap en titel in zijn leeftijdsklasse. Fleur Huls uit Nijeveen won bij de junioren A eveneens het klassement over alle sprintafstanden. Als juniore behaalde ze tussen de senioren op de 200 meter duo-tijdrit een knappe zilveren medaille.

Gouddelver

Bij de vrouwen was Friezin Manon Kamminga met vijf nationale titels op baan en weg de grote gouddelver. Ze won op de overdekte piste in Heerenveen de puntenkoers, de 1000 meter en de afvalkoers en op het parcours in een nat Wolvega ook de one lap en puntenkoers.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu