Drents-Gronings duo wint proftennistoernooi Alkmaar

Max Houkes en Sidané Pontjodikromo met hun prijs. Foto: Teddy Houkes

Tennissers Max Houkes en Sidané Pontjodikromo wonnen de dubbelspeltitel op het World Tennis Tour-toernooi van de ITF in Alkmaar. Het Drents-Groningse duo verraste door in de finale Sem Verbeek en Mats Hermans te verslaan.

Houkes (uit Sleen) en Pontjodikromo, geboren en getogen in de stad Groningen en de laatste jaren woonachtig in Leersum, speelden voor de tweede maal samen. Die noordelijke samenwerking betaalde zich uit, want de zege in het met 15 duizend euro gedoteerde proftoernooi levert niet alleen financieel voordeel op, maar ook flink wat ATP-punten voor de wereldranglijst in het dubbelspel.

Houkes en ‘Pontjo’ hadden vaak een supertiebreak nodig voor de winst. Dat was al zo in de eerste ronde, waarin ze het als vierde geplaatste Duitse duo Negritu/Schmitz versloegen.

Daarna moesten de Nederlanders Deney Wassermann en Marc Dijkhuizen het hoofd buigen, waarna het als tweede geplaatste Argentijns-Duitse tweetal Zukas/Strombachs van de twee noorderlingen verloor. In de finale wachtten Verbeek en Hermans, die op basis van hun plek op de wereldranglijst als eerste waren geplaatst. Met 6-1, 5-7, 10-8 wonnen Houkes/Pontjodikromo het toernooi.

Niels Visker deed het ook behoorlijk

In het enkelspel waren beide al in de eerste ronde uitgeschakeld. Een andere noorderling, Niels Visker uit het Groningse Lageland, deed het daarin heel behoorlijk. Hij sloeg zich verrassend naar de kwartfinale, waarin Jesper de Jong, die vorig jaar nog het vergelijkbare WTT-toernooi van Haren won, te sterk was (7-6, 6-2). De Jong haalde de finale niet, Igor Sijsling sneed hem de pas af.

Het toernooi in Alkmaar wordt nu gespeeld in de week dat het toernooi in Haren normaliter gespeeld zou worden. ‘Haren’ kreeg van de gemeente Groningen echter geen vergunning vanwege de coronapandemie, waardoor er op de ITF-kalender plek kwam voor het toernooi in Alkmaar, dat aanvankelijk in juni gepland stond maar nu verplaatst werd naar deze week.

Nieuws

Meest gelezen

menu