Dressuurtalent Marten Luiten wedt op twee paarden. Topsporter uit Winschoten combineert carrière met bachelor bedrijfskunde en wordt getraind door Anky van Grunsven en Isabell Werth

Marten Luiten (20) is een talentvolle dressuurruiter. Met zijn toppaard Fynona won hij vorig jaar in het Spaanse Oliva drie keer goud op het Europees kampioenschap in de categorie Young Riders. Insiders tippen hem als dé kanshebber op de prestigieuze ‘Talent van het Jaar prijs’, jaarlijks toegekend door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Een nadere kennismaking met de sportman die iconen als Anky van Grunsven en Isabell Werth al tot zijn trainers mag rekenen.

Marten Luiten won met zijn paard Fynona drie keer goud op het EK in het Spaanse Oliva.

Marten Luiten won met zijn paard Fynona drie keer goud op het EK in het Spaanse Oliva. Foto: Jacob Melissen

In zijn drukke agenda staat trainen centraal. Elke dag rijdt hij zo’n 2,5 uur in een manegebak naast zijn huis, die de precieze afmetingen heeft van een wedstrijdbaan. ,,Als ik iets doe, dan doe ik het goed”, zegt Luiten vastbesloten. De Winschoter combineert zijn topsportloopbaan met een bachelor bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen.

Nieuws

menu