Drie zaalvoetbalsters Drs. Vijfje uit Groningen in Nederlands team voor EK-kwalificatie. Ook Friesland is met drie speelsters goed vertegenwoordigd

De Nederlandse zaalvoetbalsters spelen met een fikse Groningse inbreng van maandag 16 augustus tot donderdag 19 augustus het EK-kwalificatietoernooi in Moldavië.

Het Nederlands team speelt met totaal zes Groningers en Friezen de EK-kwalificatiewedstrijden.

Het Nederlands team speelt met totaal zes Groningers en Friezen de EK-kwalificatiewedstrijden.

KNVB-coach Nina George heeft voor de drie duels met Bosnië-Herzegovina, Armenië en Moldavië twaalf speelsters opgeroepen. Daaronder zijn Vesna Veltrop, Laura de Groen en Arte Brueren van G.S.F.V. Drs. Vijfje uit de stad Groningen. Veltrop en Brueren zijn in Groningen op het oude nest teruggekeerd, na een seizoen in Italië te hebben gespeeld. Ze verlieten Nederland, nadat de vaderlandse zaalcompetitie door de coronapandemie was stilgelegd.

Drachtster Boys

Van het Friese Drachtster Boys zijn met Anna Reitsma, Esther van Toledo en Jessie Prijs ook drie speelsters geselecteerd. Oranje speelt tijdens het kwalificatietoernooi tegen Bosnië-Herzegovina, Armenië en gastland Moldavië. Op 16 augustus is Bosnië-Herzegovina de tegenstander. Daarna wacht op 17 augustus Armenië, terwijl de laatste wedstrijd op 19 augustus is tegen Moldavië.

Hoofdronde in Wit-Rusland

De winnaar van de groep gaat door naar de hoofdronde van 19 tot 24 oktober in Wit-Rusland, waar ondanks het terreurbewind van dictator Aleksandr Loekasjenko nog steeds internationale toernooien plaatsvinden. Rusland, Hongarije en het gastland zijn daar de tegenstanders. De nummer één van dit toernooi gaat door naar het EK. Dus Nederland wacht een pittig kwalificatietraject.

De selectie van het Nederlands zaalvoetbalteam:

Anna Reitsma (Drachtster Boys/HR Piping), Esther van Toledo (Drachtster Boys/HR Piping), Jessie Prijs (Drachtster Boys/HR Piping), Jennifer Oliveira (TPP Feyenoord Futsal), Bianca Troost (TPP Feyenoord Futsal), Nancy Loth (Bintonto), Lotte Hopman (FC Marlène), Aaike Verschoor (FC Marlène), Vesna Veltrop (G.S.F.V. Drs. Vijfje), Laura de Groen (G.S.F.V. Drs. Vijfje), Arte Brueren (G.S.F.V. Drs. Vijfje) en Wendy Remert (Os Lusitanos).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu