Twee keer eerder promoveerde Jeroen Veldmate naar de eredivisie, maar telkens bleef hij achter in de eerste divisie. Is het met FC Emmen nu driemaal scheepsrecht?

Jeroen Veldmate promoveerde in zijn betaaldvoetballeven twee keer eerder, maar bleef zelf telkens achter in de eerste divisie. Ditmaal hoopt de huidige aanvoerder van FC Emmen wél mee te gaan naar het hoogste niveau. Oftewel: driemaal is scheepsrecht.

Jeroen Veldmate neemt het voortouw tijdens de festiviteiten op het Raadhuisplein in Emmen, waar FC Emmen gehuldigd werd.

Jeroen Veldmate neemt het voortouw tijdens de festiviteiten op het Raadhuisplein in Emmen, waar FC Emmen gehuldigd werd. Foto: Marcel Jurian de Jong

Jeroen Veldmate promoveerde in 2018 met FC Emmen naar de eredivisie. Redelijk onverwacht, omdat de Drentse club ‘slechts’ als zevende eindigde in de reguliere competitie. In de finale van de play-offs om promotie/degradatie werd uiteindelijk Sparta Rotterdam het vuur voldoende aan de schenen gelegd. Veldmate vertrok veel later naar eerstedivisionist Go Ahead Eagles.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's