Drukke dagen lonend voor dressuuramazone Zwart

Het zijn drukke dagen voor Laura Zwart. De dressuuramazone uit het Friese Oosterwolde komt met maar liefst tien paarden in de baan op Indoor Tolbert. Met succes.

Gistermiddag werd zij eerste in de rubriek Z1 met haar paard Lumen Express. Ze werd in die rubriek ook nog vijfde met Eros.

Zwart draait haar hand niet om zich met zoveel paarden bezig te houden. ,,Eigenlijk is dat voor mij heel normaal. Ik heb het thuis eigenlijk nog veel drukker. Daar ben ik met nog meer paarden bezig’’, liet zij gisteren weten. De amazone is beroepshalve met de paarden bezig. Zij drijft een dressuurstal in Oosterwolde. ,,Die bestaat dit jaar al twintig jaar en ik hoop dat er nog minstens zoveel jaren bijkomen.’’

Vandaag komt Zwart weer enkele keren in de ring, overdag in enkele dressuurrubrieken. En ’s avonds op het Dressuurgala in de HJC-manege verzorgt zij met dressuuramazone Ellen Wynia een show. ,,En na zaterdag is het nog niet afgelopen voor mij, want woensdag doe ik in een springrubriek mee. Springen is voor mij hobbywerk, dat vind ik leuk om te doen.’’

Achter Zwart eindigde Marjan Hooge uit Ees met Ego Tripper Texel als tweede. Het verschil was twaalf punten. Derde werd Ieke Baukje Anema met Stal Anema’s Gerbrich.

De tweede dag van Indoor Tolbert werd gisteravond afgesloten met een tuigpaardenavond. In voorgaande jaren werd bij de tuigpaarden gestreden om de Piet Oldenburger-bokaal, genoemd naar de overleden voorzitter Piet Oldenburger, maar daar is de organisatie in overleg met de familie mee gestopt.

Nieuws

Meest gelezen

menu