Duitse politicus: actie Kalou zeer schadelijk voor voetbal

Duitse politicus: actie Kalou zeer schadelijk voor voetbal ANP

Vlak voordat in Duitsland wordt besloten of het seizoen in de Bundesliga kan worden hervat, heeft de nonchalante houding van voetballer Salomon Kalou van Hertha BSC ten aanzien van het coronavirus voor grote opschudding gezorgd. "Dit is een grote stap terug", zei Markus Söder, minister-president van Beieren. "Het voetbal heeft hiermee een eigen doelpunt gemaakt. Het is heel schadelijk."

Kalou liet in een video onder meer zien hoe hij voor de training een conditietrainer de hand schudt. Vervolgens neemt de oud-speler van Feyenoord in de kleedkamer ook onvoldoende afstand van zijn medespelers. De aanvaller is door Hertha inmiddels voor onbepaalde tijd geschorst. Kalou heeft zijn excuses aangeboden.

Het gedrag van Kalou zou van invloed kunnen zijn op het besluit dat later woensdag wordt genomen, aldus Söder. "Natuurlijk is het mogelijk de competitie met wedstrijden zonder publiek uit te laten spelen. De spelers moeten dan wel een heel goed voorbeeld geven, waar het gaat om naleving van de regels en persoonlijke hygiëne. De Bundesliga heeft ons een mooi concept voorgesteld. Het is jammer dat individuele spelers het niet kunnen opbrengen zich hieraan de houden."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu