Duitse voetbalcompetitie: geen plan voor hervatting in mei

Duitse voetbalcompetitie: geen plan voor hervatting in mei ANP

De DFL, de organisatie van de twee hoogste voetbaldivisies in Duitsland, ontkent dat er een plan ligt om de Bundesliga in het eerste of tweede weekeinde van mei te hervatten. Het voetbalblad Kicker meldde zaterdag dat de 36 clubs uit de twee hoogste afdelingen hebben afgesproken in mei achter gesloten deuren weer te gaan voetballen. Ze zouden dan voor 30 juni de competitie willen afmaken met zo min mogelijk doordeweekse speelronden.

Volgens de DFL gaat het echter om een "misleidend" bericht. Er zou helemaal geen duidelijk plan op tafel liggen voor het restant van het seizoen. De DFL besloot dinsdag dat er in ieder geval tot eind april niet wordt gevoetbald.

"Er zijn toen twee scenario's besproken, maar daar zitten heel wat onzekerheden aan vast", meldde de liga in een reactie op het bericht van Kicker. "De DFL claimt geen uitzonderingspositie voor de Bundesliga en de tweede Bundesliga nu onze hoogste prioriteit is om het virus in te dammen."

In de Bundesliga staan nog negen speelrondes op het programma. Bayern München heeft aan kop van de ranglijst vier punten voorsprong op Borussia Dortmund. Het Duitse bekertoernooi was aanbeland bij de halve finales.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu