Duitse voetballiga: hervatting Bundesliga op 15 mei

Duitse voetballiga: hervatting Bundesliga op 15 mei ANP

De Duitse voetballiga DFL wil dat de Bundesliga weer op 15 mei wordt hervat. Alle 36 profclubs uit de eerste en tweede voetbalklasse van Duitsland worden daar woensdagavond nog over geïnformeerd. Het streven is beide competities voor juli te beëindigen.

De clubs mogen zich donderdag tijdens een door de DFL belegde vergadering uitspreken over de invulling van het plan om het Duitse voetbal weer te hervatten. De Duitse voetbalprofs moeten, voordat ze na twee maanden weer aan het seizoen beginnen, eerst in quarantaine. Die heeft de vorm van een trainingskamp en hoeft, zo bleek woensdag, niet per se twee weken te duren.

Bondskanselier Angela Merkel meldde woensdagmiddag al dat er in de eerste en tweede Bundesliga weer gevoetbald kan worden vanaf half mei.

"Dat er in dat trainingskamp regelmatig getest wordt is een andere situatie dan wanneer iemand alleen bij het begin en het einde van een quarantaine getest wordt. Dat speelt mee", zei Merkel na overleg met zestien deelstaatpremiers over versoepeling van de coronamaatregelen. Ook bij mensen die in contact zijn geweest met besmette personen kan de duur van de quarantaine korter uitvallen. Dat besluit ligt steeds bij de lokale autoriteiten, aldus Merkel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu