Duitsland biedt Italië geen schijn van kans

Duitsland biedt Italië geen schijn van kans ANP

Duitsland heeft dinsdagavond een overtuigende zege geboekt in een oefeninterland tegen Italië. In het stadion van Bayern München hadden de Italianen geen schijn van kans: 4-1.

De thuisploeg was bij de eerste de beste kans trefzeker. Toni Kroos schoot van afstand perfect in de uiterste rechterhoek. Kort voor rust greep Mario Götze zijn kans. De middenvelder van Bayern München kreeg een basisplaats en beloonde die met een rake kopbal tussen twee grotere Italiaanse verdedigers.

En waar de regerend wereldkampioen zaterdag tegen Engeland nog een 2-0 voorsprong verspeelde ging de ploeg dinsdagavond rustig verder met scoren. Een flitsende aanval in de tweede helft eindigde bij verdediger Jonas Hector, die raak schoot. De onfortuinlijke doelman Gianluigi Buffon moest een kwartier voor tijd ingrijpen omdat Sebastian Rudy probleemloos het doelgebied in kon lopen. De Oostenrijkse scheidsrechter Oliver Drachta legde de bal op de stip en Mesut Özil schoot onberispelijk raak van elf meter. Stephan El Shaarawy maakte de eretreffer voor Italië.

De wedstrijd in München was begonnen met een korte stilte wegens het overlijden van voetballegende Johan Cruijff.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu