Duitsland met Leno onder de lat in Basel

Duitsland met Leno onder de lat in Basel ANP

De Duitse bondscoach Joachim Löw wisselt voor de tweede wedstrijd in de Nations League van keeper. Met Kevin Trapp onder de lat moest de 'Mannschaft' donderdag in Stuttgart tegen Spanje diep in de blessuretijd de gelijkmaker incasseren (1-1). Zondag tegen Zwitserland krijgt Bernd Leno de kans zich te laten zien in het doel.

Aanvoerder Manuel Neuer, normaal gesproken de nummer 1 onder de lat bij Duitsland, krijgt rust en mag de start van de Nations League overslaan. Marc-André ter Stegen, de doelman van FC Barcelona, is herstellende van een knieoperatie. Löw moet het daarom met zijn derde en vierde keus doen. Trapp, doelman van Eintracht Frankfurt, speelde tegen Spanje zijn vierde interland. Leno (Arsenal) begint zondag in het St. Jakob-Park van Basel aan zijn zevende wedstrijd in de nationale ploeg.

Kai Havertz ontbreekt tegen de Zwitsers. De aanvallende middenvelder verliet vrijdag het trainingskamp van Duitsland om zijn transfer naar Chelsea af te ronden. "Volgens de medische staf zijn verder alle spelers beschikbaar", aldus Löw.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu