E & O is sterkste in vreemde derby

E & O is sterkste in vreemde derby

Het was een beetje een rare handbalderby tussen de vrouwen van Misker E & O en Schuler Afbouwgroep DOS zaterdagavond in Emmen.

De agressief en goed handballende thuisploeg won de wedstrijd weliswaar volkomen verdiend met 33-21. Maar spannend werd het duel nooit, want DOS wilde helemaal niet winnen.

Rob Fiege, de coach van de bezoekers uit Emmer-Compascuum, had een verklaring voor het opmerkelijke optreden van zijn team. Volgens hem had DOS, dat momenteel zesde staat in de stand in de eredivisie, geen belang bij een overwinning. Want nu ontloopt zijn team straks in de play-offs om het kampioenschap lijstaanvoerder VOC en veelvoudig landskampioen Dalfsen. Met een hogere eindrangschikking in de reguliere competitie zou dat niet zo zijn.

De instelling, waarmee DOS de derby inging, deed echter niets af aan de prestatie van E & O. Dat team is straks veroordeeld tot het spelen van duels in de degradatiepoule, maar zou in deze vorm zeker niet misstaan in de play-offs om het kampioenschap. ,,Mijn team is echt gegroeid'', zei E & O-coach Mike van Rooden.

Nieuws

Meest gelezen

menu