E & O niet opgewassen tegen sterker Hurry-Up

EMMEN Oosting E & O was zaterdagavond in een volgepakt eigen huis in Emmen niet opgewassen tegen JMS/Hurry-Up. De gasten uit Zwartemeer wonnen de derby verdiend met 34-28.

Daardoor blijft E & O na vijf wedstrijden in de play-offs om het landskampioenschap staan op één punt. Hurry-Up heeft er na de overwinning acht en doet met een derde plek in de stand nog helemaal mee voor de titel.

Belangrijk is ook het behalen van plaatsing voor volgend seizoen voor de Bene-League, de competitie waarin gestreden wordt met de beste Nederlandse en Belgische teams. Ook E & O maakt daarvoor een kans, al zal daarvoor vooral moeten worden gewonnen van Quintus en Tachos, die als de zwakkere ploegen in de play-offs worden beschouwd.

Een zege op Hurry-Up was voor E & O wat dat betreft een bonus geweest, maar die zat er niet in. Daarvoor waren de bezoekers te sterk en in hun ontwikkeling al verder dan E & O.

Toch startte de thuisploeg goed in de derby, waarbij het eerste kwartier flink tegenstand werd geboden. Daarna verloor E & O meer en meer de greep op de wedstrijd en zag de Zwartemeerders steeds verder weglopen. Bij rust stond Hurry-Up met 19-11 voor. E & O herpakte zich en speelde de laatste twintig minuten weer met overtuiging. De achterstand werd enigszins teruggebracht, maar de nakende winst van Hurry-Up kwam niet meer in gevaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu