Handballers van E & O/Hurry-Up uit Emmen verliezen in de eredivisie met 40-25 kansloos uit bij Quintus in Kwintsheul

Coach Harrie Weerman spreekt tijdens een time-out de spelers van E & O/Hurry-Up toe. Foto Boudewijn Benting

De handballers van Oosting E & O/Hurry-Up gingen in Kwintsheul met 40-25 ten onder.

Het combinatieteam van de twee clubs uit de gemeente Emmen trof met Quintus een van de sterkste ploegen uit de eredivisie. De Zuid-Hollanders degradeerden afgelopen seizoen uit de BeNe-League, zagen daarna een paar spelers afscheid nemen, maar beschikken nog steeds over een zeer goede ploeg. Dat merkte E & O/Hurry-Up, dat onder de technische leiding staat van Harrie Weerman, al snel.

Slechts even kon E & O/Hurry-Up in het spoor blijven van sterk Quintus

Zijn ploeg kon aanvankelijk even in het spoor van Quintus blijven, dat echter gaandeweg het duel een steeds hogere voorsprong opbouwde. Elk mislukt schot en balverlies werd onmiddellijk afgestraft door een tegenstander die in de afronding wel dodelijk efficiënt was. Bij rust keek E & O/Hurry-Up, met veel jonge talenten in de gelederen, al tegen een 21-14 achterstand aan.

Quintus stoomdee gestaag door en gaf weinig kansen weg

Quintus ging in de tweede helft gestaag op dezelfde wijze door en gaf met een hechte dekking weinig kansen weg. Daardoor zag E & O/Hurry-Up de achterstand steeds meer groeien, totdat er bij het laatste fluitsignaal een stand van 40-25 op het scorebord stond.

Zo konden de Drenten geen vervolg geven aan hun goede start in de competitie. Daarbij werd vorige week met 29- 24 thuis gewonnen van Volendam 2.

Nieuws

menu