EK-column Hans Westerhof: 'Ik ben Aad de Mos niet'

Tijdens het EK geven vier noordelijke kopstukken uit het betaalde voetbal beurtelings hun visie op de actualiteit. Vandaag voormalig trainer Hans Westerhof.

Hans Westerhof.

Hans Westerhof.

Giorgio Chiellini is de centrale verdediger van Italië. Hebt u gezien met welke passie hij de afgelopen weken het Italiaanse volkslied meezong?

Als ik spits was van de tegenstander zou ik nog vóór het begin van de wedstrijd een wissel vragen; je wilt natuurlijk wel graag je voortanden behouden. Voor Chiellini maakt het niks uit, lelijker kan hij toch niet worden.

Zelfs de spits van België, Romelu Lukaku, (zelf toch ook een potige jongen, als je het mij vraagt) was bang voor Chiellini. Zag u hoe hij zelfs bij het nemen van de strafschop toch nog even schichtig om zich heen keek om te zien of Chiellini niet in de buurt was?

Ik had de Belgen (met vier ‘halve’ Nederlanders) trouwens wel een finaleplaats op dit EK gegund.

Zonder Italië als tegenstander in de kwartfinale was dat denk ik ook wel gelukt, maar ik heb de wijsheid natuurlijk ook niet in pacht (ben tenslotte Aad de Mos niet).

Ook voor de gebroeders Eden en Thorgan Hazard was de uitschakeling jammer. Met een kampioenschap zouden ze zijn opgenomen in het fameuze rijtje van de gebroeders Ronald en Erwin Koeman, de gebroeders Michael en Brian Laudrup en natuurlijk de gebroeders Frank en Ronald de Boer!

Na de wedstrijd van België tegen Italië zag ik het duel tussen Engeland en Oekraïne. Ik had toen te doen met Andriy Shevchenko, de bondscoach van Oekraïne.

We herinneren hem als de prachtige speler van het grote AC Milan en als de Europese voetballer van het jaar 2004. Nu stond hij aan het hoofd van een stelletje wel zeer beperkte voetballers. Op een vliegtuig schieten gaat ze beter af dan op een goal schieten.

Hij staat machteloos, want wat God eruit heeft gelaten kan ook Shevchenko er niet meer instoppen.

Onze landgenoten Makkelie en Kuipers hebben het uitstekend gedaan, verdienden beiden om de finale te fluiten. Ik heb daarom de scheidsrechterscommissie voorgesteld om beiden een helftje te laten fluiten. Na langdurig beraad hebben ze mijn voorstel niet overgenomen.

Kan ik ook wel inkomen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
EK voetbal
menu