EK judo in Praag voor tweede keer uitgesteld

EK judo in Praag voor tweede keer uitgesteld ANP

De Europese kampioenschappen judo in Praag moeten weer worden uitgesteld. Het toernooi stond aanvankelijk voor 30 april tot en met 3 mei op het programma, maar werd vanwege de coronacrisis verplaatst naar 19 tot en met 21 juni. Ook die data blijken niet haalbaar, nu in vrijwel heel Europa de sport stilligt.

Het bestuur van de Europese bond heeft voorgesteld het EK te verplaatsen naar 8 tot en met 10 november, wat betekent dat het toernooi op een zondag begint en eindigt op een dinsdag. De lokale organisatie moet in samenspraak met de locatie, de O2 Arena in de Tsjechische hoofdstad, nog goedkeuring geven.

Komende zomer zouden de Olympische Spelen van Tokio worden gehouden, maar het mondiale sportevenement is een jaar verplaatst. De internationale judofederatie overweegt de WK van volgend jaar, die voor september 2021 op het programma staan, naar voren te halen en onderdeel te laten worden van de kwalificatieperiode voor de Spelen. De WK zijn in Tasjkent. De kwalificatieperiode voor de Spelen eindigt op 29 juni 2021.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu