EK-prognose van oud-voetballer Nick van der Velden: 'De Bruyne is de beste'

Iedere dag laat iemand op deze plek zijn licht schijnen over het EK voetbal en doet een voorspelling over de wedstrijden die deze dag gespeeld worden. Vandaag: oud-voetballer Nick van der Velden.

Nick van der Velden  op de Martinitoren.

Nick van der Velden op de Martinitoren. Foto: Archief Peter Wassing

Ik probeer zoveel mogelijk wedstrijden te kijken en tot nu toe geniet ik van dit EK. Italië is op dit moment mijn favoriet. Die zijn heel stabiel. België mét Kevin De Bruyne is ook erg goed. Met hem erbij kunnen ze het verschil maken. Voor mij is hij op dit moment de beste middenvelder ter wereld.

Nederland doet het prima, beter dan verwacht. Denzel Dumfries valt het meeste op. Natuurlijk let ik het meest op Nederland, maar voor mij zijn de wedstrijden van Schotland ook speciaal. Ik heb een jaar bij Dundee United gespeeld. Dundee is een prachtige stad. Het is de zonnigste stad van Schotland. Niet dat de zon er heel veel scheen, maar wel meer dan in de rest van het land.

Schotten zijn warme, vriendelijke, beschaafde mensen die wel van een drankje houden. Het zijn liefhebbers met veel passie. Dat zag je tijdens de wedstrijd tegen Engeland. Dat affiche is een soort Nederland-Duitsland, misschien nog wel heftiger. Het was een duel vol strijd. Het gelijkspel voelde voor de Schotten als een overwinning.

Ik hoop dat Schotland doorgaat naar de volgende ronde, maar die kans is niet heel groot. Ze moeten winnen van Kroatië en dan hopen dat ze bij de beste vier nummers drie horen. Dat wordt nog een lastig karwei.

 

Voorspellingen

Kroatië-Schotland 1-1

Een gelijkspel tegen Kroatië is knap, maar daarmee gaat Schotland de volgende ronde niet halen.

Tsjechië-Engeland 1-2

Phil Foden is mijn favoriete speler van Engeland. Technisch begaafd, veel dreiging en hij voetbalt alsof hij overal maling aan heeft.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
EK voetbal
EK voetbal
EK 2021
menu