EK-prognose van voetbalcommentator Mark van Rijswijk: 'Engeland-Schotland is zo'n beetje de grootste voetbalklassieker die er is'

Iedere dag laat iemand in Dagblad van het Noorden zijn licht schijnen over het EK voetbal en doet een voorspelling over de wedstrijden die deze dag gespeeld worden. Ditmaal: voetbalcommentator Mark van Rijswijk.

Mark van Rijswijk.

Mark van Rijswijk. Eigen foto

Mijn vader werkte voor Shell en heeft op verschillende plekken in de wereld gewoond. Ik ben geboren in Engeland en heb daardoor enige sympathie voor dat land, al blijf ik natuurlijk meer voor Nederland dit EK. Mijn broer heeft pech, hij is geboren in Brunei. Daar heb je natuurlijk niks aan, want dat land doet nooit mee aan een WK.

De wedstrijd Engeland-Schotland is eentje waar ik enorm naar uitkijk. Het is zo’n beetje de grootse voetbalklassieker die er is. Het is jammer dat het niet in een bomvol Hampden Park in Glasgow wordt gespeeld. Ik heb ook zeker sympathie voor Schotland. Als zij The Proclaimers zingen, zit ik juichend voor de tv.

Engeland is favoriet

Engeland is natuurlijk de favoriet voor dit duel. Anders dan op voorgaande toernooien hebben ze een geweldige selectie met mooie spelers als Phil Foden, Mason Mount, Jack Grealish en Jadon Sancho. Vooral Mount zie ik graag spelen, ook omdat hij nog in de eredivisie heeft gespeeld. Dat is best bijzonder.

Bij Engeland zijn de keepers het probleem. Jordan Pickford kan redelijk meevoetballen, maar de tweede en derde keeper spelen bij West Bromwich Albion en Sheffield United, de clubs die afgelopen seizoen laatste en voorlaatste werden in de Premier League.

De Schotten hebben de pech dat twee van hun beste spelers, Andrew Robertson en Kieran Tierney, linksback zijn. Dat is wel heel zuur. Zeker omdat het ook nog om een positie gaat waarbij je nou niet heel veel uit kan richten.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu