Uitgestelde handbal EK-wedstrijd Nederland-Servië staat zaterdag op losse schroeven na tweede coronabesmetting van Servische speelster

De Nederlandse handbalsters Foto Archief

De uitgestelde wedstrijd Nederland-Servië op het EK handbal staat zaterdag op losse schroeven na een tweede coronabesmetting van een Servische speelster.

Vanwege een eerste positieve coronatest bij Servië ging het duel tegen Nederland vrijdagavond al niet door. Het duel in de Sydbank Arena in Kolding werd uitgesteld naar zaterdagavond om 20.30 uur. De grote vraag is of door de tweede besmetting binnen de Servische ploeg, die in een tijdelijke quarantaine van 24 uur zit, de wedstrijd nu wel kan doorgaan. De Servische speelsters worden opnieuw getest.

Groep C

Het Nederlands vrouwenteam is bij het EK ingedeeld in groep C met Hongarije, Servië en Kroatië. Ze moeten het in de eerste wedstrijd opnemen tegen Servië. Daarna volgen de duels tegen Kroatië, dat zondag al gespeeld moet worden, en Hongarije.

Eerste drie landen

De eerste drie landen uit de vier poules plaatsen zich voor de hoofdronde. Hierin spelen de teams uit degroepen A/B en C/D drie wedstrijden tegen elkaar. De behaalde punten in de poulefase tegen de doorstromende teams worden meegenomen. De beste twee landen per hoofdronde kwalificeren zich voor het finaleweekend.

Voorlopig wedstrijdschema:

Wedstrijdschema: 5 december 20:30 uur: Nederland - Servië, 6 december 18:15 uur: Kroatië - Nederland- 8 december 20:30 uur: Nederland - Hongarije.

Nieuws

menu