Het EK zaalvoetbal gaat woensdag van start in Groningen en Amsterdam. Twaalf duels worden afgewerkt in Martiniplaza, met onder meer zevenvoudig Europees kampioen Spanje en regerend wereldkampioen Portugal

Het EK zaalvoetbal begint woensdag en wordt gespeeld in de Ziggo Dome Amsterdam en Martiniplaza in Groningen. Het toernooi bestaat voor het eerst uit zestien landen. Nederland speelt alle wedstrijden in de hoofdstad en is ingedeeld in de sterk ingeschatte poule A met Oekraïne, Servië en regerend Europees- en wereldkampioen Portugal.

Het Nederlands team speelt alle wedstrijden in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Het Nederlands team speelt alle wedstrijden in de Ziggo Dome in Amsterdam. Foto: ANP

Het bereiken van de kwartfinales zou voor Oranje, onder leiding van bondscoach Max Tjaden, een topprestatie zijn. Nederland start het Europees kampioenschap woensdag om 20.30 uur met het duel tegen Oekraïne. Door de huidige coronamaatregelen mag er in ieder geval in de groepsfase geen publiek aanwezig zijn. Toernooidirecteur Gijs de Jong vindt dit uiteraard jammer, maar veiligheid gaat voor alles. ,,UEFA Futsal EURO 2002 moet zorgen voor de sportieve doorbraak en groei van de zaalvoetbalsport in Nederland”, verklaart de Jong op de website van de KNVB.

Nieuws

menu