Een halve eeuw FC Groningen wordt weer springlevend (met uw hulp)

FC Groningen gaat een bijzonder seizoen tegemoet. De Trots van het Noorden jubileert. Op 16 juni bestaat de club 50 jaar. Er zal op vele manieren worden stilgestaan bij dat heugelijke feit. Een spectaculair initiatief is de webfilm die Meinoud Sportel maakt voor Dagblad van het Noorden. Hij zoekt supporters die hun herinneringen en verhalen willen delen.

Johan Cruijff en Piet Fransen in 1973 in het Oosterpark. Heeft u herinneringen uit die tijd, laat ze achter op 50jaarfcverhalen.nl.

Johan Cruijff en Piet Fransen in 1973 in het Oosterpark. Heeft u herinneringen uit die tijd, laat ze achter op 50jaarfcverhalen.nl. Foto: NIEUWSBLAD VAN HET NOORDEN

Op deze vrijdagmiddag trekt Meinoud Sportel net de Zweedse voordeur van Jan Nordström achter zich dicht. De 76-jarige Scandinaviër was begin jaren zeventig de eerste doelman van FC Groningen. Feitelijk was Nordström de opvolger van de legendarische GVAV-keeper Tonny van Leeuwen, die een dag voor de oprichting van FC Groningen bij een auto-ongeluk om het leven kwam.

menu