Een onvergetelijke middag voor Sergio Peña en Miguel Araujo: supporters FC Emmen bezorgen Peruaans duo een daverende verrassing

Sergio Peña en Miguel Araujo zitten in een lastig parket. De voetballers van FC Emmen hebben vakantie, maar terug naar huis is door de coronacrisis voorlopig geen optie. De supporters bezorgden het Peruaanse duo een onvergetelijke middag.

Bij de eerste Spaanse noten van de Nederlandse Julio Iglesias brak de zon door op de verbouwereerde gezichten van Sergio Peña en Miguel Araujo. Onder valse voorwendselen werden de twee Peruanen van FC Emmen zondagmiddag naar stadion De Oude Meerdijk gelokt, waar het duo een daverende verrassing wachtte.

,,Hierin zijn wij als club denk ik wel uniek’’, sprak Johan Huizinga namens de supportersvereniging van de Drentse eredivisionist. Waarschijnlijk heeft hij gelijk, zoiets gebeurt alleen in Emmen. De selectie van trainer Dick Lukkien kreeg vrijdag vakantie, maar twee spelers stonden niet echt te juichen.

Meer dan 10.000 kilometer bij familie vandaan

Voor hen betekende het alleen maar dat de dagen nog langer worden. Peña en Araujo zitten meer dan 10.000 kilometer bij hun familie vandaan en kunnen voorlopig geen kant op. Vanwege de coronacrisis gaan er geen vluchten van en naar Lima. Voor Araujo is de situatie het meest schrijnend. De verdediger heeft zijn pasgeboren zoontje nog nooit in zijn armen kunnen sluiten.

Om de twee wat op te fleuren zette de supportersvereniging speciaal voor Peña en Araujo een Peruaanse verrassingsmiddag op touw. De voetballers, die vlakbij elkaar wonen in de Emmer wijk Delftlanden, arriveerden tegen vijven met zijn tweeën nietsvermoedend bij het stadion. Bij de deur stonden directeur Jan Zwiers en zijn vrouw hen al op te wachten.

,,Wij beseffen heel goed in wat voor lastig parket deze jongens zitten’’, toonde de Emmer clubbestuurder zijn compassie met de sterkhouders. ,,Wij verliezen hun situatie geen moment uit het oog. Het is heel belangrijk om in deze tijd af en toe iets extra’s voor ze te doen.’’

Peña en Araujo keken wel wat vreemd op toen te horen kregen dat ze deze middag de enige vertegenwoordigers van de selectie waren. Eenmaal binnen werd het ze langzaam maar zeker duidelijk. Een kleine afvaardiging van de Brigata Fanatico juichte ze vanaf de tribune fanatiek toe toen ze het veld opkwamen. Ter hoogte van de middenlijn stonden twee strandstoelen en een opblaasbare palmboom klaar om de voetballers in Zuid-Amerikaanse sferen te brengen.

'Volgens mij kwamen de nummers wel binnen'

De Rijswijkse zanger William Janz, die vorig jaar een sensatie werd in Spanje toen hij tot de halve finale reikte van España Got Talent , maakt het met zijn mediterraanse klanken helemaal af. ,,Voor mij ook iets heel bijzonders, dit optreden. Volgens mij kwamen de nummers wel binnen’’, blikte de vocalist terug op zijn performance. Vooral met het acapella gezongen La Flora de la Canela van de Peruaanse singer-songwriter Chabuca Granda raakte de zanger de spelers zichtbaar in hun hart.

Vervolgens werd er via een videoverbinding contact gelegd met het thuisfront. Via een groot scherm vertelden Peña en Araujo honderduit aan vrouw en kinderen wat hen overkwam. In de tussentijd bereidden Niels en Jasper ten Cate van het gelijknamige Emmer hotel een exquise diner voor voor de spelers. Op de middenstip stonden de twee gedekte tafels, compleet met sfeerhaard, al klaar.

,,Runderbavette met zoete aardappels en een Argentijnse Chimichurri’’, somden de broers de menukaart op. Voor hen was het geen gok. Ze weten precies wat Peña en Araujo lekker vinden. Het tweetal woonde een tijdje in hotel Ten Cate. ,,En ze eten nog vaak bij ons. Soms wel vier keer per week en twee keer op een dag.’’

Voor Peña en Araujo was het genieten met een grote G. Met een lach van oor tot oor stapten de Peruanen in de auto. ,,Een daverende verrassing van een geweldige club’’, jubelde het tweetal, dat er voorlopig weer even tegenaan kan.

Nieuws

Meest gelezen

menu