Tour de France: Eenmaal op fiets waait coronagekte vanzelf over

Van links boven met de klok mee: De etappe begint, Team Trek-renner Toms Skujins uit Litouwen rijdt verder na een crash, etappewinnaar Sam Bennett viert zijn overwinning bij het passeren van de finish, het peloton rijdt door La Rochelle. Foto's: AFP

Al sinds de start in Nice is het complete Tourpeloton in de greep van corona. Na de testen op de eerste rustdag mochten alle renners verder, maar nota bene Tourbaas Christian Prudhomme testte positief en werd uit koers gehaald. Verslag van een krankzinnige Tourdag.

In de verte rijden de teambussen één voor één over de 3 kilometer lange brug naar Île d’Oléron, maar bij de start weet eigenlijk niemand of alle renners wel in de bus zitten. Het vertrek van de tiende Touretappe is een bizarre happening. Op de rustdag is het complete Tourpeloton opnieuw getest, maar bij de start in Le Chateau d’Oléron weten publiek en journalisten niets van de uitslag. Ondertussen draait de wereld op het Franse kusteiland gewoon verder. De zon schijnt in overvloed, de restaurants prijzen massaal oesters en vis aan en de terrassen stromen langzaam vol.

Uitkomst van de testen

Nieuws

menu