Eerste Derby van het Noorden van het seizoen naar FC Groningen. Ploeg van Danny Buijs boekt in Rolde 2-1 oefenzege op SC Heerenveen. Kijk hier de samenvatting

De eerste officieuze Derby van het Noorden van het seizoen 2021-2022 is gewonnen door FC Groningen. Het werd 2-1 dankzij de winnende treffer van Jørgen Strand Larsen, die deze keer extra blij was met zijn doelpunt.

Danny Buijs sleutelde op het prachtige sportpark Boerbos in Rolde verder aan het 3-4-3-systeem, waar de trainer de competitie mee in wil gaan. In de achterste linie lijken de posities met Mike te Wierik, Wessel Dammers en Nana Kasanwirjo al vast te staan.

Op het middenveld voerde de oefenmeester een mutatie door in zijn beoogde basiself. Ramon Pascal Lundqvist moest plaatsmaken voor Ahmed El Messaoudi. De Belg, die vorig seizoen goed was voor acht goals en twee assists, moest tot dusver genoegen nemen met een plekje bij de beloften vanwege transferperikelen, maar de belangstelling van clubs uit Rusland en Saudi-Arabië lijkt vooralsnog van de baan.

Ook in de aanvalslinie maakte Buijs tegen SC Heerenveen andere keuzes. De van vakantie teruggekeerde Slowaakse International Tomas Suslov kon meteen weer rekenen op een basisplaats als rechter vleugelaanvaller, Michael de Leeuw stond op zijn vertrouwde plek in het centrum van de aanval en op links werd een plaats ingeruimd voor Romano Postema.

 

Larsen was niet blij

Dat laatste ging ten koste van Jørgen Strand Larsen, die daar duidelijk niet blij mee was. Hij haalde later in de wedstrijd zijn gram door de 2-1 te maken voor FC Groningen, een treffer die hij vierde met een harde schreeuw waarbij hij met een schuin oog naar trainer Buijs keek.

De Groningers speelden voor de gelegenheid vier keer een half uur tegen SC Heerenveen, waarbij het grootste deel van de eerste selectie drie ‘kwarten’ bleef staan. FC Groningen was de bovenliggende partij, al gebeurde er in het eerste half uur weinig. In het tweede half uur kwam de nummer zeven van vorig seizoen halverwege op voorsprong. Een voorzet van Suslov werd binnengewerkt door de mee opgekomen Wessel Dammers.

Postema enorm gretig

Opvallend was de enorme gretigheid van Postema, die driftig op zoek was naar een goal. Het zat de jonge Groninger niet mee. Hij raakte onder meer onderkant lat en stuitte met een ferme uithaal op de Friese doelman. Ook Michael de Leeuw schoot nog op de paal.

In het derde half uur kwam SC Heerenveen eerst op gelijke hoogte door een doelpunt van Pawel Bochniewicz. Vervolgens was het Strand Larsen die zijn frustraties botvierde door via Ahmed El Messaoudi de 2-1 aan te tekenen.

Volgend weekend zet FC Groningen de oefencampagne voort met een uitwedstrijd bij Borussia Mönchengladbach.

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Groningen
Video
menu