Eerste punt E & O na ware thriller

EMMEN Na een ware thriller hebben de mannen van Oosting E & O zaterdagavond in Emmen hun eerste punt behaald in de play-offs om het landskampioenschap. Tegen het bezoekende Quintus werd het uiteindelijk 20-20.

Een paar seconden voor het eind stond E & O nog met 20-19 achter. Martijn Fuhler stormde de vijandelijke cirkel binnen, maar werd omver getrokken. Op zijn ploeggenoot René Jaspers rustte de bloedstollende taak om voor zijn ploeg via de toegekende strafworp alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen, terwijl de speeltijd eigenlijk voorbij was. De Brabantse handballer bleef ijzig kalm en versloeg de Quintus-keeper.

De ontlading in het E & O-team en bij de toeschouwers was groot. Toch voelde voor de thuisploeg het gelijke spel als een verlies. De handballers hadden immers voor rust en gedeeltelijk daarna de wedstrijd stevig in handen. Na 37 minuten stond er dan ook een voorsprong van 15-9 voor E & O op het scorebord en de eerste zege in de play-offs leek binnen handbereik.

Maar daarna kreeg de thuisploeg van de scheidsrechters vele tijdstraffen en een rode kaart voor Roelof Smeenge om de oren. Waardoor E & O op een gegeven moment nog maar met drie veldspelers en een keeper optrad. Daardoor verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon en begon de spannende slotfase.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu