Eerste punt Leekster Eagles

De zaalvoetballers van Leekster Eagles/Amysoft pakten voor het eerst sinds hun rentree op het hoogste niveau een punt. De uitwedstrijd bij Veerhuys eindigde in 3-3.

De eerste twee duels tegen FC Marlene en De Hommel gingen dik verloren voor de Leeksters, die in totaal al 13 tegentreffers om de oren kregen. Tegen Veerhuys ging het al een stuk beter, vond trainer Martijn Alssema. ,,We zitten in een proces waarin we vooral leren om te gaan met het hogere tempo in de eredivisie. Dat gaat met vallen en opstaan. Maar als je uit bij Veerhuys, een van de acht beste ploegen van de eredivisie, een punt pakt, mag je niet ontevreden zijn.’’

Rochendy Constansia was de man waar veel om draaide, althans wat het maken van goals betreft. De jonge nieuweling, overgekomen van Avanti in Stiens, bracht Eagles al na drie minuten aan de leiding. Die voorsprong wisten de Leeksters lang te behouden, maar kort na rust nam de Hoornse thuisploeg de regie in handen. Twee goals binnen de minuut zorgden voor de ommekeer: 2-1.

Constansia maakte wel weer de gelijkmaker, waarna Veerhuys de wedstrijd toch dreigde te winnen (3-2). Constansia voorkwam dat in de laatste fase met de 3-3, een miraculeuze treffer. ,,Lekker om een punt te pakken’’, vond Alssema, ,,en dat gelijkspel was ook terecht. ‘’ Minder goed nieuws was het uitvallen van Yoshua St. Juste, die aan zijn enkel geblesseerd raakte. Hoe ernstig die blessure is, is nog niet bekend.

Nieuws

Meest gelezen

menu