Eerste verspringtitel meerkampster Vetter

Eerste verspringtitel meerkampster Vetter ANP

Anouk Vetter heeft zaterdag voor het in eerst in haar carrière de Nederlandse indoortitel bij het verspringen veroverd. De talentvolle meerkampster pakte in het Omnisport van Apeldoorn het goud met een afstand van 6,21 meter.

Vetter komt op de NK indoor ook nog uit op het kogelstoten en de 60 meter horden. De 23-jarige dochter van bondscoach Ronald Vetter is echter over drie weken niet te bewonderen op de WK indoor in Portland. Ze wees de uitnodiging voor de vijfkamp af. ,,Het was een moeilijke beslissing, want op een WK indoor kom je niet snel. Ik heb met pijn in het hart nee gezegd, maar de WK indoor past niet in mijn planning. Mijn piek moet deze zomer liggen, eerst de zevenkamp op de EK in Amsterdam en daarna de Olympische Spelen in Rio.

Na haar afwijzing volgde vrijdag de afmelding voor Portland van Nadine Broersen. De Dongense kan door een knieblessure haar wereldtitel op de vijfkamp niet verdedigen. Voor Nadine Visser ligt ook een uitnodiging klaar, maar de nummer zeven op de mondiale ranking van 2015 heeft die nog in beraad.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu