Eerste zware stap volleybalsters naar Rio

Eerste zware stap volleybalsters naar Rio ANP

De Nederlandse volleybalsters staan maandagmiddag (vanaf 13.00 uur) op de loodzware weg naar Rio de Janeiro meteen voor een grote horde: Duitsland. Oranje kan zich evenals de andere zeven Europese landen met olympische aspiraties eigenlijk geen misstap veroorloven.

In Ankara kwalificeert alleen de winnaar van het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) zich voor de Spelen van 2016. De nummers twee en drie krijgen in mei nog een herkansing op het mondiale, aanzienlijk minder sterk bezette OKT in Japan. In de groep zijn gastland Turkije en Kroatië de andere opponenten.

De selectie van bondscoach Giovanni Guidetti kan dankzij het EK-zilvervorig jaar was Rusland in Rotterdam te sterk in de finalemet vertrouwen beginnen aan de zware klus. De voorbereiding was weliswaar kort maar iedereen is fit en België, ingedeeld in de andere poule met onder meer de Europese titelhouder, werd tweemaal verslagen. ,,Het wordt moeilijk maar we hebben het gevoel dat een plaats bij de eerste drie erin zit”, zei aanvoerster Maret Grothues na de oefenduels in Almelo.

Nieuws

Meest gelezen

menu