Eigenaar Engelse voetbalclub Huddersfield Town vreest het ergste

Eigenaar Engelse voetbalclub Huddersfield Town vreest het ergste ANP

Phil Hodgkinson, de eigenaar van de Engelse voetbalclub Huddersfield Town, vreest het ergste. Hij denkt dat vijftig tot zestig clubs uit de Engelse voetbalpiramide gaan verdwijnen als gevolg van de coronacrisis. "Het probleem is niet of we dit seizoen wel of niet gaan afmaken, maar wat daarna komt", zei Hodgkinson tegen de BBC.

Bij Huddersfield Town staan Juninho Bacuna, Terence Kongolo en Rajiv van La Parra onder contract, al zijn die laatste twee spelers verhuurd. De club staat in het Championship, het tweede niveau van Engeland, net iets boven de degradatiestreep. Ook in Engeland liggen de voetbalcompetities al sinds maart stil vanwege het coronavirus. Het is de bedoeling dat in de loop van juni de competities worden hervat, wel zonder publiek op de tribunes.

"Er zijn clubs die alleen nog in leven zijn omdat ze geen salarissen en belastingen betalen. Maar op een gegeven moment moeten ze dat toch gaan doen", zei Hodgkinson. Hij vreest dat tientallen clubs failliet gaan als er nog maanden geen toeschouwers de stadions in mogen. "Als we binnen de voetballerij niet iets regelen zodat iedereen z'n rekeningen kan betalen, dan denk ik dat vijftig tot zestig clubs zullen verdwijnen." Volgens de eigenaar van Huddersfield begint het bij het inkrimpen van de salarissen. Die moeten volgens hem met 30 tot 50 procent naar beneden totdat er weer wedstrijden met publiek gespeeld kunnen worden.

Nieuws

Meest gelezen

menu