Eigenaar Fortuna Sittard: beëindig de eredivisie

Eigenaar Fortuna Sittard: beëindig de eredivisie ANP

Als het aan eigenaar Isitan Gün van Fortuna Sittard ligt, dan wordt het seizoen in de eredivisie niet meer hervat. Hij zou liever hebben dat alle clubs zich concentreren op het nieuwe seizoen, dat als het coronavirus het toelaat dan wellicht op de oorspronkelijke datum kan beginnen.

Gün reageert op zijn blog op wat premier Rutte dinsdag zei, dat de eredivisie zeker niet voor 1 juni hervat wordt. De KNVB stelt voorlopig alles in het werk om de competities in het betaalde voetbal alsnog uit te laten spelen. "Dat klinkt misschien logisch", zegt Gün. "Het heeft geen zin om een seizoen te redden als dat ten koste gaat van het volgende seizoen."

Gün vindt dat het huidige seizoen nietig verklaard moet worden, zonder kampioen en degradanten. Hij ziet volgend seizoen graag een eredivisie van 20 ploegen, met de huidige nummers een en twee van de eerste divisie.

De Turkse eigenaar van Fortuna wil dat de Europese tickets voor het nieuwe voetbaljaar worden verdeeld op basis van de huidige stand van de eredivisie. Hij hoopt wel dat de Europese deelnemers hun inkomsten willen delen met de clubs die nog in de race zijn voor een plek in de volgende editie van de Champions League en Europa League.

Voorzitter Adriaan Visser van PEC Zwolle gaf dinsdag al aan dat de eredivisie wat hem betreft niet meer hervat hoeft te worden.

Nieuws

Meest gelezen

menu