Einddatum voetbalseizoen in Italië verschoven naar 2 augustus

Einddatum voetbalseizoen in Italië verschoven naar 2 augustus ANP

De Italiaanse voetbalfederatie (FIGC) heeft de einddatum van het huidige voetbalseizoen officieel verschoven naar 2 augustus. De oorspronkelijke slotdag was, zoals gebruikelijk, 30 juni, maar door de coronacrisis ligt ook de competitie in de Serie A al ruim een maand stil. Aflopende contracten en huurovereenkomsten van spelers en stafleden kunnen nu in principe tot 2 augustus doorlopen.

Met de nieuwe einddatum, die eerder al door de Europese voetbalunie (UEFA) als serieuze optie werd genoemd, wil de FIGC zoveel mogelijk ruimte creëren op de kalender om het seizoen in eigen land alsnog te voltooien. Wanneer de Serie A wordt hervat, is echter nog niet duidelijk.

Vanaf 4 mei hopen de clubs in de hoogste klasse weer in training te mogen gaan. Eind mei, of begin juni zouden de wedstrijden in het bekertoernooi en in de competitie dan weer, achter gesloten deuren, gespeeld kunnen worden. In augustus wil de UEFA dan de resterende duels in de Champions League en Europa League afwerken, mits de omstandigheden dat toelaten en de overheden daarmee instemmen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu