Eindelijk weer eens een overwinning. Wielrenner Elmar Reinders de sterkste in sprint van kopgroep in Denemarken: 'Wat een ploegenspel'

Elmar Reinders uit Assen heeft zondagmiddag in het Deense Skive voor het eerst sinds lange tijd weer een overwinning behaald. De 29-jarige wielrenner van het Deense Riwal Cycling Team won na ruim 188 kilometer de sprint van een kopgroep van zeventien renners.

Elmar Reinders

Elmar Reinders Foto: Jaspar Moulijn

Na een harde slotfase voerden drie van zijn pleoggenoten het tempo hoog op en met nog een paar honderd meter te gaan zetten ze Reinders perfect af voor de laatste twee flauwe oplopende bochten, waarna hij het magistraal kon afronden.

Uitzinnig van vreugde kwam de Drent met vijf meter voorsprong over de finish en vierde direct daarna het feestje met zijn ploeggenoten. ,,Wat een ploegenspel. Prachtig om hier te winnen in Skive,'' aldus de dolblije Reinders na afloop.

Tweede werd de Deen Mads Østergaard Kristensen, voor zijn landgenoot Marcus Sander Hansen en vierde werd Nick van der Lijke uit Rotterdam, die Reinders als laatste voor de slotbochten af zette.

Zaterdag ook al in de kopgroep

Zaterdag zat Reinders ook al in een beslissende kopgroep en toen werd hij vijfde in de eindsprint in de GP Himmerland Rundt achter winnaar Mathias Larsen uit Denemarken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu