Eindelijk weer voetbal: FC Emmen en FC Groningen strijden vanmiddag in de Hondsrug Battle (oftewel: FIFA 20!)

Eindelijk weer eens een voetbalwedstrijd en niet de minste. Zondag om 14.30 uur vindt online de aftrap plaats van de Hondsrug Battle tussen FC Groningen en FC Emmen. Wie mag de Hondsrug Bokaal bijzetten in de prijzenkast?

Het zijn lange dagen voor de profvoetballers, zo zonder wedstrijden en trainingen. ,,Saai vooral, sinds deze week slaat de verveling echt toe’’, laat FC Emmen-middenvelder Hilal Ben Moussa weten. ,,Ik word helemaal gek van het thuiszitten.’’

Ook Romano Postema kan wel een verzetje gebruiken. ,,Het begint echt een beetje vervelend te worden. Ik heb wel een beetje aanloop af en toe, maar het is vooral binnen blijven’’, vertelt de jonge spits van FC Groningen.

De eerste Hondsrug Battle

Zondagmiddag kunnen de heren hun hart ophalen, want dan spelen ze de hoofdrol in de eerste Hondsrug Battle. Twee spelers van FC Groningen nemen het op tegen twee spelers van FC Emmen in het immens populaire computerspel FIFA 20. Zo kunnen ze in deze voetballoze periode online uitmaken wie zich de beste van Groningen en Drenthe mag noemen.

Postema vindt in de strijd tussen beide noordelijke rivalen zijn ploeggenoot en ex-FC Emmen-speler Thijs Dallinga aan zijn zijde. Ben Moussa vormt namens de Drentse eredivisionist een team met Ferhat Görgülü.

Moussa: 'Ik speel veel FIFA'

Ben Moussa staat te popelen. ,,Leuk dat dit wordt georganiseerd. Ik speel veel FIFA. Met een paar ploeggenoten spelen we elk weekend wel een toernooi. Met een bepaald inzicht schijn je beter te zijn in dit spel. Ik denk dat ik wel tot die categorie behoor. Ik ben qua niveau bovengemiddeld. Dat geldt denk ik ook voor Ferhat.’’

,,Ik houd in FIFA van inzakken en op de counter spelen’’, licht Postema een tipje op van zijn tactiek. Ook hij kijkt reikhalzend uit naar de noordelijke clash. ,,Leuk om te doen in een periode waarin we niet mogen voetballen. Ik heb echt zin om weer op het veld te staan. Als het niet in het echt kan, dan maar zo.’’

Kijk zondagmiddag live mee!

De wedstrijd wordt georganiseerd door DVHN in samenwerking met Sport Noord en streamingpartner Bundled. Het duel is online te zien op de website en via de socials van Dagblad van het Noorden, en ook op het populaire gameplatform Twitch.

Live commentaar is er van Marcel Drenth. Er worden twee wedstrijden gespeeld. Een helft duurt 10 minuten en er is keus uit een select aantal spelers. De totaal-score over beide duels wijst de winnaar aan.

Wil jij weten welke club de Hondsrug Bokaal omhoog zondag mag houden? Schakel dan rond 14.15 uur in op de livestream, te vinden via de website van Dagblad van het Noorden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Coronavirus
menu