Eindelijk weer zege Be Quick 1887

Foto: ANP

Eindelijk won Be Quick 1887 weer eens. In het Limburgse Echt was de ploeg van Kevin Waalderbos met 2-1 te sterk voor EVV.

Het was de eerste zege in bijna vier maanden. Op 7 oktober won Be Quick met 3-2 bij Quick’20 en sindsdien was de ploeg hard gezakt op de ranglijst, naar een plek die naar degradatie leidt. EVV stond voor aanvang tiende, met tweemaal zoveel punten als Be Quick.

Verste uitwedstrijd van het seizoen

Trainer Kevin Waalderbos was blij. ,,Dit is veruit de verste uitwedstrijd van ons. Ik heb gezegd: als we vanavond laat weer op de Esserberg zijn moeten we in elk geval het gevoel hebben er alles aan te hebben gedaan. En dat hebben we. We hebben geknokt en gewonnen. Nu gingen de koppies niet hangen na de 1-0. Dat is absoluut winst.’’

Na een onstuimige week, waarin Waalderbos en aanvoerder Robert Talens aankondigden na dit seizoen te vertrekken, was Be Quick weer zo’n beetje op volle sterkte. Alleen spits Thomas Careman begon, hersteld van griep, nog op de bank. Na kansen voor Daan Driever en Arnoud Bentum scoorde EVV, halverwege de eerste helft. Balverlies op het middenveld leidde een snelle tegenaanval in: 1-0.

Blijven strijden

,,Maar we bleven strijden’’, zag Waalderbos. Met succes. Kort voor rust maakte Driever gelijk uit een strafschop, nadat Bentum gevloerd was in het strafschopgebied. Na rust werd Be Quick gaandeweg steeds sterker en bijna halverwege maakte Driever de beslissende 1-2. Hij kopte een voorzet van Jorrit Kunst, na een hoekschop van Raymond Bolt, achterwaarts binnen.

 ,,Toen hadden we allemaal het gevoel: dit gaan we niet meer weggeven’’, vond Waalderbos, die in de slotfase wel heel blij was met een prachtige redding van zijn doelman Robert Smit. Be Quick klimt door de overwinning een plek en staat nu 16e, met 15 punten uit 18 duels.

Nieuws

Meest gelezen

menu