Eindzege en ritwinst Kittel in Dubai

Eindzege en ritwinst Kittel in Dubai ANP

Wielrenner Marcel Kittel heeft zaterdag met het nodige machtsvertoon de Ronde van Dubai op zijn naam geschreven. De Duitse sprinter maakte in de vierde en laatste etappe het teamwerk van zijn nieuwe ploeg Etixx-QuickStep succesvol af. Met zijn tweede ritzege, na zijn eerste overwinning woensdag in de eerste etappe, verzekerde hij zich van de eindzege in het klassement.

De Italiaan Giacomo Nizzolo, die vrijdag de leiderstrui veroverde, eindigde op de zesde plaats. Kittel moest zes seconden op hem goedmaken. Dankzij de tien bonificatieseconden voor de winnaar van de laatste etappe klom de herboren Duitser naar de eerste plaats in het eindklassement.

Achter Kittel, die in de eindsprint op het juiste toesloeg en zijn koppositie krachtig vasthield, kwam de Italiaan Elia Viviani als tweede binnen. De Brit Mark Cavendish, die vorig jaar de Ronde van Dubai won, moest met de derde plek genoegen nemen.

Kittel (27) vertrok vorig jaar na een dramatisch seizoen bij Giant-Alpecin waar hij zijn contract liet ontbinden. Bij Etixx-QuickStep, dat in de vlakke etappes voornamelijk in dienst van de Duitser rijdt, heeft hij zijn snelheid en zijn wilskracht duidelijk weer teruggewonnen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu