Elim wint 41ste Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Vreugde bij de mannen van Elim. Foto: Boudewijn Benting

Met groot vertoon van macht bemachtigde Elim de titel door in de finale van dit prestigieuze toernooi de winnaar van het vorige jaar Noordscheschut met liefst 5-1 een kopje kleiner te maken.

Vooraf aan de eindstrijd gold Noordscheschut als de grote favoriet, maar het liep totaal anders. Noordscheschut kwam door Danny Kroezen nog wel op een 1-0 voorsprong, maar daarna was het over en uit met de ploeg van de aan het eind van dit seizoen vertrekkende trainer André Mulder.

Hoofdrol

De absolute hoofdrol in de uiteindelijke 5-1 zege voor Elim was weggelegd voor Mike Doldersum die liefs vier keer raak knalde. De vijfde treffer kwam op naam van zijn jongere broertje Daymen Doldersum, die bovendien topscorer Danny Kiekebelt van Noordscheschut helemaal uit de wedstrijd speelde.

Er was ook een hoofdrol weggelegd voor doelman Marcel Koops. Hij was in feite veldspeler, maar kwam noodgedwongen in het doel te staan omdat de vaste doelman Alex Padding in de kruisfinale tegen SVBO tegen een rode kaart aanliep.

In de wedstrijd om de derde en vierde plaats won SVBO met 4-2 van MSC. De Weide won in de strijd om de vijfde en zesde plaats met 3-1 van Dedemsvaart.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu