Elmar Reinders uit Assen wint vijfde etappe van Tour de Bretagne Cycliste

Elmar Reinders. Foto: Archief/ ANP

Wielrenner Elmar Reinders uit Assen heeft vrijdagmiddag de vijfde etappe van de Tour de Bretagne Cycliste gewonnen.

De 30-jarige Drent van het Deense Riwal Cycling Team wist met een machtige pedaaltred vanuit het zadel de massasprint op zijn naam te schrijven. Na ruim 193 kilometer door heuvelachtig gebied werd de Fransman Paul Penhoët in de licht stijgende finishstraat tweede voor de Canadees Riley Pickrell, die derde werd.

‘Ik kon vol voor de overwinning gaan in de eindsprint’

,,We probeerden om een zo klein mogelijke kopgroep te krijgen, zodat wij met de ploeg de controle konden houden tot de plaatselijke omlopen begonnen. Er kwam een sterke kopgroep, maar met een paar man van ons en de ploeg van de klassementsleider werd deze kopgroep terug gepakt. Daarna zouden we kijken of het koers zou worden of een eindsprint. Aangezien het peloton niet brak in de finale kon ik vol voor de overwinning gaan in de eindsprint,’‘ aldus de winnaar na afloop.

Vijfde overwinning dit seizoen

Het was al de vijfde overwinning van dit seizoen voor de geboren Emmenaar, nadat hij eerder de Friesland Elfsteden Ronde, de Arno Wallaard Memorial, een etappe in Olympia’s Tour en een etappe in de Circuit des Ardennes had gewonnen.

Zaterdag en zondag volgen nog de twee laatste etappes in het westelijkste deel van Frankrijk.

Nieuws

menu