Emmen wacht zondag een potentieel spektakelstuk tegen Willem II, maar ziet ziekenboeg voller worden

Afgaande op vorig seizoen, belooft het thuisduel van FC Emmen tegen Willem II een spektakelstuk te worden; toen werd het 4-2. Maar welke elf Emmenaren het publiek zondag gaan vermaken is door diverse pijntjes nog onzeker.

Illustratie: Infographics DvhN

Illustratie: Infographics DvhN

In aanloop naar het duel tegen de Tricolores uit Tilburg hebben Michael Chacon en Keziah Veendorp blessures opgelopen. Veendorp zal daarom zondag naar alle waarschijnlijkheid niet beschikbaar zijn en het is volgens trainer Dick Lukkien nog maar de vraag of Chacon tegen Willem II wél in actie kan komen. Zo niet, dan moet de technische staf nog een puzzel leggen, waarbij Halil Ben Moussa mogelijk het juiste puzzelstukje zou kunnen zijn.

De blessuregevallen zijn een hard gelag voor FC Emmen, dat naast Veendorp ook niet kan beschikken over Ferhat Görgülü, Ben Scholte en Collin Seedorf, de achterneef van voormalig Oranje-international Clarence Seedorf. Wel heeft Lukkien goede hoop dat spits Michael de Leeuw zondag weer bij de selectie zit. Indien vandaag de laatste training voor de wedstrijd voorspoedig verloopt, geldt dat ook voor Anco Jansen.

Mogelijke basisrentree Nick Bakker

De afwezigheid van Veendorp betekent mogelijk de rentree van Nick Bakker in de basis. De linker centrale verdediger scheurde eind vorig jaar voor de derde keer in zijn carrière een kruisband af, maar lijkt op de weg terug. De afgelopen twee competitiewedstrijden mocht de Groninger in de slotfase vanaf de bank het veld betreden. Lukkien: „Nick is een van de opties. Ik denk dat hij het aankan, maar ik breng hem liever voorzichtig. Aan de andere kant: soms breekt nood wet.”

Willem II lijkt een geduchte tegenstander voor het elftal van Lukkien. Afgelopen weekend speelde de ploeg Heracles Almelo van de mat (4-0 winst) en donderdag werd weliswaar met ruime cijfers van Glasgow Rangers verloren (0-4), het spel dat de Tilburgers op de mat legden was zeker niet slecht. Het is voor FC Emmen te hopen dat de ‘kater’ waarmee het elftal vrijdag op de club verscheen, zoals Willem II-trainer Adrie Koster het verwoordde, nog een paar dagen aanhoudt.

Beslist op individuele kwaliteiten

Vorig jaar eindigde de thuiswedstrijd tegen de Tilburgers in een 4-2 zege voor de Emmenaren, dankzij doelpunten van Miguel Araujo, Michael de Leeuw, Sergio Peña en de inmiddels vertrokken Luka Adžić. Een waar spektakelstuk, dat volgens Lukkien zondag zomaar eens in de herhaling zou kunnen gaan. Volgens de trainer wordt het naar alle waarschijnlijkheid een wedstrijd die beslist gaat worden door de individuele kwaliteiten van met name de spelers voorin.

Waaronder Nikolai Laursen, die de afgelopen week aan FC Groningen werd gelinkt als mogelijke opvolger van de naar Eintracht Frankfurt vertrokken Ajdin Hrustić. „Dat heb ik ook gelezen”, zegt Lukkien daarover, „maar er heeft zich niemand concreet bij FC Emmen gemeld. Ik kan mij daarentegen wel voorstellen dat hij op de nodige scoutinglijstjes staat. Nikolai kan goed voetballen, is een creatieve speler en kan iemand passeren. Dat vind ik mooie kwaliteiten.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
menu